INGREDIENTE

Blat

170g faina

2 oua

125g zahar

75ml lapte cald

125g iaurt

75ml ulei

1 lingurița praf de copt

1/2 lingurița bicarbonat de sodiu

un praf de sare

Mousse de ciocolata

200g ciocolata amăruie

200 ml smantana lichida pentru frișca

1 plic de gelatina

Mousse de capsune

200g smantana lichida pentru frișca

200g capsune

1 plic de gelatina

capsune proaspete pentru decor

 

MOD DE PREPARARE

Am amestecat cu telul ouăle cu zaharul, apoi am adaugat uleiul, laptele, iaurtul, sarea. La final am incorporat faina cu praf de copt si bicarbonat. Am folosit tot telul pentru omogenizare. Am pus compoziția in tava cu hârtie de copt si am dat la cuptorul preîncălzit 40-50minute. L-am scos din cuptor si l-am lăsat cateva minte, apoi l-am transferat pe un grătar sa se răcească.

Am folosit forma rotundă cu diametrul de 28cm si nu l-am mai taiat. Daca vreti sa-l tăiați, folosiți forma cu diametrul mai mic sau dublați cantitățile.

Blatul se va tăia dupa ce s-a răcit complet.

Am topit ciocolata împreuna cu 2 linguri de lapte si am lăsat-o sa se răcească ușor. Am bătut smantana pentru frișca si am adaugat ciocolata, omogenizand; apoi a urmat gelatina pregătită conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Am pus blatul in forma cu perete detașabil si am turnat deasupra amestecul de ciocolata, dupa care am dat la frigider.

Între timp am pregătit amestecul de capsune. Am facut căpșunele piure cu blenderul. Am bătut smantana pentru frișca si am adaugat piureul, apoi gelatina pregătită confirm instrucțiunilor de pe ambalaj. Am pus acest amestec peste cel de ciocolata si am dat tortul din nou la frigider.

Dupa ce mousse-urile s-au întărit, am decorat cu capsune proaspete.