INGREDIENTE
200g faina
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
1 ou
220 ml lapte
20 g unt
2 mere
1 lingurita praf de copt
un praf scortisoara
MOD DE PREPARARE
Merele se dau pe razatoarea mare, se amesteca cu zaharul si scortisoara si pun la inabusit intr-o tigaie cu putina apa. Lasam la foc mic pana scade toata zeama si ele raman cremoase.
Oul batut se amesteca cu untul topit si laptele.
Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste compozitia cu lapte. Se adauga merele racite si se amesteca bine cu un tel, pentru a nu ramane cocoloase. Se lasa aluatul pentru 15 minute la temperatura camerei.
Le coacem la foc mic pe ambele parti in tigaie antiaderenta unsa cu putin ulei
Pofta buna!
Deabia astept sa-i fac maine dimineata! Cosmina ai cele mai bune retete!
Multumesc Alina. Merită să triplezi. Eu aşa procedez. 🙂
Am facut acum dimineata si piciul meu a papat cu pofta. Multumesc Cosmina pentru reteta!
Cu drag Lali Lavinia. Iţi mulţumesc pentru feedback . 🙂
Mie îmi ies cam nefăcute în interior și nu știu de ce. Oare cu ce greșesc?
Probabil sunt merele foarte zemoase. Contează soiul.