INGREDIENTE
500g piure de dovleac placintar copt (sau gatit la abur)
40g drojdie proaspăta
250ml lapte
1kg faina
200g stafide
100g unt
MOD DE PREPARARE
Am pus stafidele la hidratat in apa pentru 2 ore apoi le-am scurs.
Am pus jumatate din cantitatea de faina in vas, piureul de dovleac, drojdia si laptele, apoi am omogenizat. Am adaugat stafidele si restul de faina si am frământat; am incorporat untul moale si am continuat sa frământ.
Aluatul rezultat este moale si lipicios.
Am lasat la crescut pentru 1h30min.
Am pus la cuptor in forma rotundă, cu hârtie de copt, pana cand s-a rumenit, la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, aproximativ 35 de minute.
Pofta buna!
Dovleacul se fierbe?
Da, eu dovleac fiert am folosit. Cred ca si cu el copt iese bun.
La care grade se pune si cat timp? Se poate inlocui drojdia proaspata cu uscata? Multumesc!
Eu nu pot seta temperatura la cuptor, deci nu pot preciza cate grade. Iar ca timp, las pana crește si se rumenește. Eventual si testul scobitorii.
Da, se poate înlocui drojdia proaspăta cu cea uscata, însă nu stiu exact echivalentul caci nu folosesc din cea uscata.