INGREDIENTE
250g faina alba de grau
1 lingurita praf de copt bio
1 lingurita scortisoara
2 lingurite carob
180g morcovi
2 oua
1 lingura sirop de artar sau zahar brut (optional sau in functie de preferinte)
80ml ulei de masline pentru gatit (din turte)
2 linguri de nuci macinate
MOD DE PREPARARE
Amestecati faina, praful de copt, scortisoara si carobul.
Spalati, curatati si tocati marunt (la robot) morcovii, sau ii dati pe razatoarea fina.
Bateti ouale, adaugati zaharul si uleiul, apoi integrati in compozitia cu faina.
Adaugati morcovii si nucile si amestecati totul bine.
Umpleti formele de briose si bagati la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 25 de minute sau pana trec testul cu scobitoarea.
Puteti decora cu mascarpone.
Pofta buna!
Ce consistenta trebuie sa aiba aluatul?La 2 oua si 80 ml de ulei(parte lichida)restul fiind uscata,aluatul iese ca o coca de paine.multumesc!
da, compozitia rezultata va fi una mai groasa, dar nu ca o coca de paine 🙂
Buna. As putea sa inlocuiesc zaharul cu 1/2 banana nu prea stiu cum ar fi combinatia de morcov si banana? Daca da oare sa pun putin mai multa faina? Noi abia am facut un an si inca evit zaharul. Multumesc
buna. Din pacate aceasta reteta este cu zahar iar banana nu este potrivita pentru a indulci aceste briose pentru ca s-ar schimba textura iar rezultatul nu-l cunosc.
Le-am facut, sunt delicioase!
Nu va speriati de consistenta aluatului, ies foarte bine, cresc si se coc frumos!
Nucile macinate se pot inlocui cu faina de migdale?
nu