INGREDIENTE
4 ouă
2 linguri zahăr
100 ml ulei de masline nonextravirgin (Pomace olive oil)
100 ml lapte de vaca 3,5% grăsime sau vegetal
2 lingurite praf de copt bio
250g faină albă de grâu tip 000
aprox 500g prune
MOD DE PREPARARE
Separăm albușurile de gălbenușuri. Mixăm albușurile până obținem o spumă tare.
Mixăm gălbenușurile cu zahărul 2-3 minute până compoziția devine asemenea unei maioneze, apoi adăugăm pe rând uleiul, laptele, praful de copt și făina, mixând după fiecare. Integrăm și albușurile spumă, amestecând cu o spatula ușor de jos în sus.
Turnăm compoziția într-o formă din silicon. Am folosit o formă pătrată 20x20cm. Deasupra punem jumătăți de prune cu coaja în jos.
Băgăm în cuptorul preîncălzit la 180 grade C căldură sus-jos fără ventilație pentru aprox 35 minute sau până trece testul cu scobitoarea. Lăsăm prăjitura să se răcească în formă apoi o putem tăia.
Cu greu ne putem opri din mâncat 😊. Poftă mare!
Se pot folosi și prune din compot sau prune congelate? Mulțumesc
in aceasta reteta doar prune proaspete
Putem folosi ulei de măsline normal dacă nu avem din turte ?
da, dar se va simti in prajitura. De aceea e nevoie din cel nonextravirgin pt ca nu are gust nici miros.