INGREDIENTE
750g faina
300ml lapte de vaca
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
25g drojdie proaspăta
250g mascarpone
1 ou+ 1 pentru uns
1 lingura mac

UMPLUTURA
150ml lapte
130g mac
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)

MOD DE PREPARARE

Am topit drojdia si zaharul in laptele călduț. Am frământat aluatul din faina, ou, mac si amestecul de lapte. La final am incorporat mascarpone si am omogenizat apoi am lasat la crescut pentru o ora la loc caldut.

Intre timp am pregătit umplutura. Am pus la fiert laptele cu mac si zahar si am lasat pana compozitia a devenit cremoasă, amestecând mereu.

Am întins cercuri din aluat si am taiat raze pe care am pus umplutura de mac; am rulat si am asezat cornurile in tava la crescut pentru 20 minute, apoi am uns cu ou batut.

Am bagat cornurile la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana s-au rumenit frumos, aproximativ 30 de minute.

Pofta mare!