INGREDIENTE
140 g unt cu 65% grasime
1 galbenus
1 lingura sirop de artar (optional)
150 g faina alba de grau
2 linguri amidon alimentar de porumb
2 linguri smantana (12%)
1/2 lingurita pudra de vanilie
MOD DE PREPARARE
Untul la temperatura camerei se amesteca cu galbenusul si siropul. Se adauga treptat smantana si pudra de vanilie.
Faina se amesteca cu amidonul si se cerne peste compozitia cu unt. Se framanta totul, aluatul este putin lipicios.
Se infaineaza blatul, se intinde o foaie din aluat, nu prea subtire, se decupeaza biscuitii si se aseaza pe hartie de copt in tava. Tava cu biscuitii decupati se baga la frigider pentru 15 minute.
Se coc biscuitii la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie (preincalzit) pentru 15/20 de minute sau pana se rumenesc putin.
Pofta buna!
* nu trebuie lasati mult la cuptor, se coc foarte repede in partea de jos