INGREDIENTE:

5 rondele ananas
3 linguri unt cu 65% grasime sau ulei de cocos
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
1 ou
50 g faina alba de grau
1/2 linurita praf de copt

MOD DE PREPARARE:

Ananasul se curata de coaja, trebuie sa nu ramana nici un punct negru pe pulpa, deoarece amaraste compozitia.
Untul se topeste.

Se amesteca oul cu zaharul. Se incorporeaza treptat faina amestecata cu praful de copt.
In fiecare forma de briosa se pune o lingurita de unt topit. Restul de unt topit se adauga peste aluat.

Doua rondele de ananas se taie cubulete si se aseaza, in mod egal, peste untul topit.
Peste untul topit si ananasul cubulete se aseaza cu o lingura aluatul.

Se da la cuptor la foc mediu, pana trec testul scobitorii, la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.
Cele trei rondele de ananas ramase, se dau pe razatoarea mica si se trec prin strecuratoare, pentru a obtine doar sucul, fara pulpa. Cu acest suc insiropam briosele, cat sunt inca caldute.

Pofta buna!