INGREDIENTE
Blat:
1 ou
o lingura de sirop de artar sau zahar brut (optional)
80 ml ulei de masline nonextravirgin
50 ml lapte de vaca 3.5% grasime
2 linguri carob
1/2 praf de copt bio
300 g faina alba de grau
Umplutură:
300 g branza de vaci
2 linguri carob
2 oua
2 linguri smantana min 12% grasime
cirese
MOD DE PREPARARE
Am amestecat oul cu zaharul, uleiul, laptele, pudra de roscove si praful de copt. Apoi treptat am adaugat faina, iar cand devine greu de amestecat, am framantat aluatul pe blatul pudrat cu faina din belsug, pana cand nu se mai lipeste de mana.
Intr-o tava unsa cu unt am pus coca pe care am intins-o mai intai pe o hartie de copt, astfel incat sa fie mai mare decat dimensiunea tavii pentru a putea forma peretele tartei.
Pentru umplutura am amestecat toate ingredientele (branza, ouale, smantana, zaharul, pudra de roscove), apoi am turnat compozitia peste blat si am nivelat-o.
Ciresele spalate si taiate in jumatate (fara samburi) le-am asezat peste umplutura de branza acoperind toata suprafata cremei.
Se da tarta la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, pentru 45-50 de minute. Cand am scos-o, am lasat-o la racit apoi am pus-o in frigider la rece.