INGREDIENTE (5-6 PORTII)
1 L lapte vegetal (am folosit de migdale dar puteti folosi alt lapte vegetal sau lapte de vaca)
3 oua
150g gris
100g stafide (lasate la hidratat o ora si scurse bine)
3 linguri fulgi de cocos (optional)
1 lingurita pudra de vanilie (optional)
1 lingura ulei de cocos (sau unt)
*zahar sau sirop de artar (optional sau in functie de preferinte numai pentru 1 an+)
MOD DE PREPARARE
Punem laptele intr-o craticioara pe foc si adaugam uleiul, vanilia, si zaharul.
In momentul in care incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie amestecand cu un tel. Lasam sa fiarba la foc mic aproaximativ 5-7 minute apoi lasam la racit.
Peste grisul racit adaugam fulgii de cocos, ouale batute si stafidele si amestecam bine.
Punem compozitia intr-o forma de silicon rotunda (diametru 21cm) sau intr-un vas ceramic uns cu ulei si bagam la cuptor pentru aproximativ 45 de minute la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.
*Budinca ramane moale. Ouale in 45 de minute la 180 grade C sunt mai mult decat gatite.
Pofta buna!