INGREDIENTE
225g faina alba + 2 linguri rase
1 ou
90g ulei de cocos pe care il topim (se poate inlocui cu unt)
*zahar in functie de preferinte- eu am pus o lingura
gem sau magiun- eu am folosit magiun. Daca puneti gem atunci trebuie sa fie unul mai tare, sa nu curga.
MOD DE PREPARARE
Uleiul de cocos topit si putin racit (sa fie caldut, nu fierbinte) il amestecam cu zaharul si oul, folosind o furculita.
Incepem si adaugam cele 225g de faina putin cate putin amestecand tot cu furculita.
Rasturnam aluatul pe blatul de lucru si mai framantam cu cele 2 linguri de faina ramase.
Rupem aluat (cat o nuca mai mare) si intindem cu podul palmei. Punem o lingurita de magiun, acoperim tot cu aluat intins cu podul palmei. Apasam bine pe margini sa sigilam, apoi taiem cu cutitul pe margini pentru a da forma. Cu o furculita apasam usor pe margini.
Repetam pana terminam tot aluatul. Au iesit 5 biscuiti mari.
Aluatul va fi sfaramicios si nu poate fi intins cu sucitorul. Daca folositi unt s-ar putea sa il puteti intinde si sa decupati cerculete cu un pahar. Daca dupa ce incorporati faina aluatul este moale si nu il puteti manevra atunci il puteti baga la frigider sa se intareasca putin.
Punem biscuitii in tava pe hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 35 de minute sau pana se rumenesc putin deasupra.
Biscuitii ies fragezi si putin sfaramiciosi. Cu unt este posibil sa iasa altfel.
Pofta buna!