INGREDIENTE
Aluat:
280 g faina alba de grau
190 ml lapte de vaca 3.5% grasime rece
80g unt rece cu 65% grasime
5 g praf de copt bio
Umplutura:
3 linguri magiun de prune
MOD DE PREPARARE
Amestecam faina cu praful de copt, apoi punem untul taiat bucati mici.
Incorporam untul cu degetele in faina pana obtinem o consistenta asemenea pesmetului ud.
Turnam laptele rece treptat si framantam cu mana aluatul pana devine omogen
(la nevoie mai adaugam putina faina ).
Punem aluatul in folie de plastic alimentara si il dam la congelator pentru 10 minute. Intindem aluatul pe blatul infainat sub forma unui dreptunghi (ca in imagini). Ungem jumatate de dreptunghi cu cele 3 linguri de magiun, apoi aducem peste ea jumatatea cealalta.
Taiem cu o rola sau un cutit 10 fasii late de cca 2cm. Rasucim fasiile la capete pana obtinem spirale si le punem in tava pe hartie de copt. Coacem spiralele in cuptorul preincalzit la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 27 -30 minute.
Se pot umple si cu nuci sau cu ce doriti. Delicioase!