INGREDIENTE

500 g faina alba de grau cernuta
350 ml lapte de vaca 3.5% grasime caldut sau lapte vegetal
lingura drojdie uscata
1 lingura zahar
50 ml ulei masline
1 lingura cu varf carob
gem fara zahar

MOD DE PREPARARE

Punem intr-un vas laptele caldut si il amestecam cu drojdia, 3 linguri de faina, zaharul si lasam deoparte 10 minute.

Adaugam amestecul de drojdie cu lapte peste faina cernuta apoi turnam usor uleiul si ne apucam de framantat. Framantam bine timp de 7 minute (adaugati faina la nevoie). Dupa ce aluatul este unul ferm si nelipicios il impartim in doua bucati egale.

Pe una dintre ele o ungem cu putin ulei si o asezam la dospit in vas acoperit, pe cea de a doua o framantam bine cu lingura de carob (la nevoie adaugati putin lapte). Punem aluatul cu carob in alt vas acoperit si uns cu putin ulei. Lasam ambele bile de aluat la dospit pentru 40 de minute. Rulam fiecare bila de aluat sub forma dreptunghiulara si apoi le suprapunem. Punem gem deasupra si rulam foile sub forma de baton. Impartim batonul in doua batoane mai mici si le apropiem ca in imagini.

Taiem fluturii cam de 2 degete si ii asezam in tava pe hartie de copt. Lasam 10 minute la dospit la loc caldut.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 20 minute.

Pofta mare!