INGREDIENTE
1 vanata (600g)
2 felii groase paine toast fara coaja (am folosit paine de casa careia i-am inlaturat coaja)
o capatana usturoi (sau in functie de preferinte – noua ne place usturoiul asa ca am pus mult)
100g cascaval
2 oua
2 linguri pesmet
O lingura ulei de masline
MOD DE PREPARARE
Tocam vanata cubulete de aproximativ 2 cm si o punem la inabusit cu uleiul si un pahar de apa. Lasam pe foc pana devine cremoasa. Mai adaugam apa la nevoie astfel incat la sfarsit sa nu mai ramana deloc.
Punem in bolul tocatorului electric cascavalul taiat cubulete, usturoiul si miezul de paine si mixam cateva secunde apoi oprim si adaugam vanata.
Mai mixam pana obtinem o crema. Punem crema intr-un bol si adaugam ouale si pesmetul si omogenizam.
Lasam putin compozitia in repaus.
Daca nu avem tocator electric atunci vom pasa vanata cu blenderul vertical, cascavalul il vom rade iar miezul de paine il vom inmuia in apa si il vom scurge.
Formam chiftelute (eu am folosit ustensila pentru inghetata) pe care le punem in tava pe hartie de copt si le ungem cu ulei de masline folosind o pensula.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 40 de minute.
Absolut delicioase chiftelutele de vinete cu usturoi. 🙂
Pofta buna!
Buna Cristina, ale mele chiftelute s-au aplatizat si au ramas moi înăuntru. Desi le-am lasat aproape o ora, tot moi si umede au rămas.
este absolut normal sa ramana umede avand in vedere ca au vinete. Orice chifteluta cu legume ramane umeda. S-au aplatizat pentru ca probabil nu ati pus paine suficienta.