INGREDIENTE
600g dovleac placintar crud curatat si taiat cubulete
110g gris
70g stafide
2 oua
50g unt – sau unt de cocos
MOD DE PREPARARE
Gatim dovleacul la abur pana intra furculita usor in el. Sau il putem fierbe si scurge apoi.
In timp ce dovleacul se gateste punem stafidele la inmuiat in apa.
Cand dovleacul este gata, il punem intr-un bol si adaugam peste el (fierbinte fiind) untul. Pasam cu furculita pana obtinem un piure.
Lasam piurerul la racit putin apoi adaugam stafidele si ouale batute si amestecam energic.
Adaugam si grisul in ploaie si amestecam din nou bine.
Punem compozitia intr-o forma de chec si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 45 de minute. Se pot folosi si alte forme, ceramice sau yena daca sunt unse cu unt inainte.
Eu am folosit forma de chec din silicon. Lasam la racit inainte sa scoatem din vas.
Ramane putin moale, se poate manca atat cu mana cat si cu lingurita.
Printre cele mai bune budinci pe care le-am mancat vreodata!
Absolut delicioasa!