INGREDIENTE
o cana orez alb
6 cani apa
2 morcovi
2 cepe
1 pastarnac mare
1 radacina patrunjel mare
2 ardei grasi rosii
50mL ulei masline
2 linguri legume deshidratate (optional)
o lingura curcuma (optional)
patrunjel
MOD DE PREPARARE VIDEO
Reteta este foarte simpla, nu trebuie decat sa amestecam ingredientele.
Asadar tocam legumele marunt, sau le dam pe razatoare. Eu am folosit maruntitorul electric.
Amestecam totul intr-o oala care poate fi bagata la cuptor.
Bagam la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru aproximativ 90 de minute, amestecand din cand in cand.
Cand este gata, scoatem de la cuptor si presaram patrunjelul.
Putem servi simplu sau cu o FRIPTURA LA CUPTOR sau CHIFTELUTE CU CARNE.
Pofta mare! Este delicios!
Bună ziua! Orezul se mai lasă la hidratat sau se spală ?
orezul alb care este folosit in aceasta reteta, nu necesita hidratarea fiind deja decorticat. il puteti spala doar.
Ce tip de orez alb ati folosit?
alb cu bob rotund