INGREDIENTE
180mL lapte caldut + lapte pentru uns
7g drojdie uscata
400g faina alba de grau
2 oua
o lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)
60g unt moale
gem pentru umplutura
MOD DE PREPARARE
Amestecam faina cu drojdia si zaharul apoi adaugam laptele, ouale si untul si framantam pana obtinem un aluat omogen. In niciun caz nu mai adaugam faina mai multa.
Lasam aluatul la crescut la loc caldut pentru 2 ore sau il putem baga in cuptor la 30 grade C daca este racoare in camera.
Punem aluatul pe blatul infainat si mai adaugam aproximativ 50g faina pentru ca este destul de lipicios. Nu adaugam mai mult de 50g de faina, in caz contrar nu vor mai iesi pufoase. Intindem aluatul cu mainile astfel incat sa obtinem o foaie de 0.5cm.
Decupam cercuri cu 14cm diametru (cu un castronel). Punem in mijlocul cercului o lingurita de gem si aducem marginile in mijloc astfel incat sa inchidem bine gemul inauntru. Sigilam bine si punem gogoasa in tava pe hartie de copt cu partea pe care am sigilat-o in jos apoi apasam usor pe ea sa o aplatizam.
Ungem gogosile cu lapte si bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 20 de minute sau pana incep sa se rumeneasca frumos.
Au iesit nemaipomenit de pufoase si gustoase.
Pofta buna!
*Daca veti folosi gem din comert acesta va deveni lichid la cuptor si va curge din gogosi (cum am patit eu :D). Puteti folosi magiun pentru ca nu va curge. Sau gem de casa. Au iesit 7 gogosi mari.