INGREDIENTE

Blat:
170g unt moale
o lingura zahar (sau in functie de preferinte)
3 oua
185mL lapte
235g faina alba de grau
o lingurita praf de copt bio

Pentru crema:
250g mascarpone
o lingura zahar (sau in functie de preferinte)
aprox 500g capsuni

MOD DE PREPARARE

Blatul
Mixam untul moale cu zaharul, apoi adaugam pe rand ouale, laptele, praful de copt si faina, mixand dupa fiecare pana obtinem o compozitie omogena.

Punem compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul de 20cm si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana trece testul cu scobitoarea, aproximativ 40 minute.

Lasam blatul sa se raceasca complet si il taiem pe jumatate. Parca ar fi mers insiropat putin, asa ca daca doriti, il puteti insiropa cu un suc de portocale sau de mere.

Pentru crema vom mixa mascarpone rece cu zaharul pana obtinem o crema fina.

Capsunile le vom taia in 2 apoi fiecare jumatate in 3 sau 4 in functie de marime.

Ungem prima jumatate de blat cu 1/3 din crema apoi repartizam 1/3 din cantitatea de capsuni, punand in special pe margini astfel incat sa se vada dupa ce acoperim cu a doua parte.

Punem si a doua parte din blat iar in mijloc vom pune capsunile ramase. Restul cremei o punem intr-un pos si decoram pe marginile blatului.

Delicios si rapid de facut! Pofta mare!