Va invit astazi sa gatim impreuna un delicios couscous cu pui si dovlecei. O reteta simpla si savuroasa pentru toata familia!
Am folosit si in aceasta reteta Poulet jaune Fermier d’Auvergne de la Edenia pentru gustul sau extraordinar si inconfundabil de pui de tara!
INGREDIENTE (5-6 portii)
1 pui Poulet Jaune Fermier d’Auvergne
o cana couscous
1 ardei gras rosu
o ceapa rosie (sau alba)
1 kg dovlecei
2 linguri ulei de masline
o lingura curcuma
2 linguri patrunjel uscat
MOD DE PREPARARE
Taiem dovleceii in cubulete cu tot cu coaja si ii punem la fiert pentru 30 de minute. Varsam apoi dovleceii fierti intr-o strecuratoare apoi ii punem intr-un bol si ii pasam cu blenderul vertical pana obtinem un piure fin.
Puiul dezghetat in prealabil in frigider il transam. Poulet jaune are o greutate de 1.5 kg si pentru aceasta reteta am folosit pulpele si aripile iar cu pieptul am facut SNITELE DE PUI LA CUPTOR. Spatele si osul de la piept le voi folosi la o supa cu galusti.
Intr-o cratita punem la inabusit ardeiul si ceapa tocate marunt impreuna cu uleiul si un pahar de apa. Lasam sa se inmoaie pentru 10 minute. Adaugam apoi bucatile de pui si completam cu apa doar pana la nivelul carnii.
Dupa ce incepe sa fiarba, contorizam 30 de minute apoi intoarcem bucatile de pui si completam iar cu apa pana la nivelul carnii. Mai lasam inca 30 de minute apoi scoatem bucatile de pui pe o farfurie si oprim focul. In apa ramasa care ar trebui sa fie macar 2 cani, adaugam couscous-ul, patrunjelul si curcuma si amestecam. Acoperim cratita si lasam couscous-ul sa se umfle pentru 15 minute. Adaugam apoi peste couscous si piureul de dovlecel si amestecam. Iar deasupra punem bucatile de carne.
Si gata un super pranz delicios pentru toata familia! Pofta mare!
Recomand puii Poulet jaune de la Edenia pentru ca sunt crescuti cu alimentatie 100% vegetala in mod traditional liber si fara tratamente cu antibiotice. Datorita mediului si felului in care sunt crescuti, carnea lor este ferma si saraca in grasimi.
Sunt pui care au fost crescuti in Franta si a caror calitate superioara este atestata prin certificarea Label Rouge.
Pentru mai multe informatii va invit sa urmariti si pagina www.flaveur.ro/pui-edenia/.
Va invit cu drag sa folositi cu toata increderea puii Poulet Jaune in preparatele Flaveur!
Buna ziua! De care couscous ati folosit? Multumesc!
Cum dam carnea la bebe? La doar 7 luni nu stie sa înghita carnita.
tocata marunt cu cutitul sau la blenderul. Stie sa inghita, poate nu stie sa mestece inca.
couscous din grau dur! Nu paste!
Cum putem servi puiul unui bebe de 8 luni? Daca ii dau bucatele face gag pana varsa.. il pasez in cazul asta si il amestec cu restul mancarii?
da, il puteti pasa cu blenderul