INGREDIENTE
o cana si jumatate orez (am folosit integral)
400g rosii cuburi in suc propriu (sau rosii pasta)
3 morcovi potriviti
1 ardei kapia
o ceapa rosie
1 pastarnac
1 radacina patrunjel
boia dulce de ardei, patrunjel
3 linguri ulei de masline
MOD DE PREPARARE
Orezul il vom lasa la inmuiat pentru min 6 ore apoi il fierbem raport 1:1 apa – orez hidratat.
Legumele le curatam si le tocam marunt la maruntitorul electric sau le dam pe razatoare.
Punem legumele la inabusit cu uleiul si 2 cani apa. Cand apa s-a evaporat, mai adaugam putin si lasam din nou sa scada pana obtinem legumele cremoase. Atunci adaugam rosiile si condimentele si mai lasam 5 minute. Daca dorim un sos mai lichid atunci mai adaugam apa. Peste sos punem orezul, amestecam si mai lasam 1 minut pe foc.
Gata un orez delicios! Noi il vom servi ca si garnitura pentru somonul la cuptor.
Pofta mare!