INGREDIENTE (6 portii)
O bucata de somon 500g
1kg cartofi
450g conopida (am avut congelata)
2 fire praz mai mari
Putin unt sau ulei de masline
Putin lapte sau ulei de masline
2 linguri ulei de masline
pesmet pentru 1 an+ (optional)
MOD DE PREPARARE
Prazul il taiem rondele subtiri si il punem la inabusit cu uleiul de masline si 1/3 pahar de apa. Cand apa a scazut mai adaugam inca 1/3 pahar de apa si lasam din nou pana scade tot si prazul devine cremos.
Conopida o fierbem apoi o scurgem.
Cartofii ii curatam, ii taiem cubulete si ii fierbem. Cand sunt gata fierti, scurgem apa, adaugam putin unt si putin lapte si lasam cat sa obtinem un piure fin.
Ungem cu unt un vas de yena mai mare. Punem prazul pe fundul vasului repartizand uniform. Deasupra prazului repartizam buchetelele de conopida.
Peste conopida adaugam pestele taiat fasii. Eu am avut o coada de somon fara oase si fara piele (am rugat la pescarie sa imi indeparteze pielea). Am taiat coada de somon in 5 fasii pe lung si am adaugat-o, deci cruda, peste conopida.
Deasupra punem piureul de cartofi, niveland astfel incat sa acoperim ingredientele care sunt deja in vas.
Deasupra piureului presaram pesmet. Bagam vasul in cuptor, setam 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru 45 de minute.
Un pranz delicios! Pofta mare!