Va propun astazi o reteta noua si savuroasa de salau in papiota cu sos de mandarine!
Se prepara usor si poate fi servit cu garnitura preferata.

Eu am folosit file de salau de apa dulce de la Edenia! Salaul de apa dulce este un peste rapitor, de apa curgatoare. Este o specie nobila, cu carnea alba, cu o textura ferma si un gust usor dulce ceea ce-i confera o apreciere aparte in randul consumatorilor. Este 100% natural si are un continut redus de grasimi!

INGREDIENTE

400g Salau de apa dulce de la Edenia
Ulei de masline
35g unt
1 lingura smantana
5 linguri suc de mandarine (de la aproximativ o mandarina mica)

MOD DE PREPARARE

Salaul decongelat in prealabil in frigider il ungem cu ulei de masline si il punem in tava pe hartie de copt. Deasupra punem o alta hartie de copt si sigilam marginile impreuna cu hartie pe care este pus pestele.

Bagam la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 30 de minute.

Cat timp salaul este la cuptor ne ocupam de sos.

Punem sucul de mandarina intr-o craticioara la foc mic si lasam sa fiarba 1 minut apoi adaugam untul taiat cubulete si amestecam pana se topeste complet. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca complet. Adaugam smantana cand untul este racit si amestecam bine.

Punem fileul de salau intr-un vas si turnam deasupra sosul. Servim cu garnitura preferata. Merge de minune cu mixurile de legume de la Edenia.

Pofta mare!

Pestele Edenia este 100% natural, fara fosfati, aditivi sau alte chimicale, fiind filetat si congelat in ziua capturii.

Speciile de peste Edenia sunt atent selectionate din cele mai bune specii la nivel international.

Toate produsele din gama de peste Edenia sunt congelate individual. Fiecare bucata de file de peste este inghetata rapid, la -35 grade, pastrandu-si astfel prospetimea, aspectul si forma.
Stratul de glazura este unul minim (0-10%) pentru a proteja fileurile de peste de arsurile datorate temperaturilor scazute.

Va invit cu drag sa folositi cu incredere pestele Edenia in preparatele Flaveur!