INGREDIENTE
Aluat
340g faina alba de grau
170mL lapte caldut
70g unt (pe care il topim)
O lingura zahar
1 galbenus
20g drojdie proaspata sau 7g drojdie uscata
Umplutura
300g branza grasa de vaci
50g smantana (20-25% grasime)
1 ou
O lingura zahar
4 linguri gris
100g stafide (inmuiate 20 min apoi scurse)
1 ou pentru uns (mi-a ramas de la COZONACUL CU MAGIUN DE PRUNE SI NUCI)
MOD DE PREPARARE
Aluatul il pregatim ca in reteta de COZONAC PUFOS CU CAROB.
Pentru umplutura amestecam toate ingredientele.
Pregatim o forma rotunda, cu diametrul de 24cm si inaltimea de 7 cm. Eu am folosit o forma de tort cu peretii detasabili.
In forma punem aluatul si cu mainile unse cu ulei intindem aluatul in forma, ridicandu-l si pe peretii formei, incercand sa-l intindem cat mai uniform.
In mijloc punem umplutura si nivelam.
Ungem marginile cu ou batut si coacem pasca in cuptorpul preincalzit la 170 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 40 de minute sau pana se rumeneste foarte bine pe margini.
Cand este gata, lasam pasca pentru cateva minute in forma, apoi o scoatem si o lasam sa se raceasca complet inainte de o taia.
Se pastreaza la frigider.
Pofta mare!