Prajitura rasturnata cu fructe de padure pe care am pregatit-o astazi este una pufoasa si super gustoasa!
Am folosit desigur fructe de padure de la Edenia si va recomand cu drag sa le incercati si voi!
Fructele de padure Edenia, dulci si acrisoare, sunt pline de vitamine, antioxidanti si numerosi nutrienti.
Sunt 100% fructe de padure proaspete si contin: 25% coacaze rosii, 20% mure, 20% zmeura, 20% coacaze negre si 15% afine.
Provin din soiurile cele mai bune si de asemenea sunt curatate, spalate, sortate si congelate rapid.
Nu se decongeleaza inainte de preparare!
INGREDIENTE
450g fructe de padure de la Edenia
30g unt
2 linguri de zahar
3 oua
100g unt pe care il topim
150g faina alba de grau
O lingurita praf de copt bio
MOD DE PREPARARE
Intr-o tigaie punem fructele direct congelate impreuna cu cele 30g unt si o lingura de zahar. Nu este nevoie sa adaugam apa pentru ca imediat isi vor lasa ele foarte multa.
Lasam la foc mic, amestecand din cand in cand pentru aproximativ 7-8 minute sau pana mai scade apa si raman asemenea unui gem mai moale. Lasam fructele sa se raceasca.
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma tare.
Intr-un bol separat, mixam galbenusurile cu zaharul pana obtinem o compozitie asemenea unui maioneze. Adaugam pe rand untul topit, praful de copt si faina, mixand dupa fiecare. Peste aceasta compozitie, punem albusurile spuma si amestecam cu miscari largi, folosind o spatula, pana le integram in compozitie.
Pregatim o forma din silicon cu diametrul de 23 cm pe fundul careia punem fructele uniform. Acoperim fructele cu aluatul.
Bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Lasam prajitura sa se raceasca in forma la termperatura camerei apoi o bagam la frigider pentru minimum 3 ore, apoi putem rasturna prajitura.
Pofta buna!
Fructele Edenia provin din soiurile cele mai bune, cu gustul cel mai intens si savuros iar prin congelare rapida, individuala, fruct cu fruct, isi pastreaza intacte vitaminele si nutrientii iar gustul este desavarsit, de fructe deplin coapte.
Culese la maturitate deplina si congelate imediat dupa recoltare, fructele Edenia pot fi folosite atat congelate cat si decongelate. Sunt ideale atat in preparate dulci, main course sau consumate ca atare, dupa decongelare.
Vegane, fara gluten sau fara zahar adaugat, fructele Edenia iti dau idei pentru orice preparat si doar imaginatia este limita!
Va invit sa folositi cu incredere fructele Edenia in preparatele Flaveur!