Pentru astazi am pregatit crumble cu peste si praz, un pranz delicios pentru intreaga familie!
Am folosit pentru aceasta reteta file de biban de la Edenia!
Carnea de biban este una foarte gustoasa, de culoare alb-roz, cu textura ferma, consistenta, suculenta si, prin urmare, usor de gatit.
De asemenea bibanul este un peste ideal pentru dieta, datorita continutului mediu de grasimi.
INGREDIENTE
350g file de Biban fara piele de la Edenia
2 bucati praz
3 cepe mici rosii
40g faina alba de grau
40g parmezan ras
30g unt moale (la termperatura camerei)
4 linguri ulei de masline
MOD DE PREPARARE
Pestele decongelat in prealabil la frigider il gatim la abur pentru 15 minute.
Taiem rondele subtiri prazul, iar ceapa solzisori.
Intr-o tigaie punem la inabusit prazul cu ceapa, impreuna cu uleiul de masline si jumatate de pahar cu apa. Lasam la foc mic pana scade apa, apoi mai adaugam din nou inca jumatate de pahar. Lasam din nou sa scada toata apa iar prazul sa se inmoaie bine.
Intr-un bol amestecam faina cu untul si parmezanul. Framantam usor cu varful degetelor pana obtinem un aluat nisipos.
Ungem cu ulei un vas ceramic de marime medie si punem bucatile de peste pe care le acoperim cu prazul. Deasupra presaram aluatul.
Bagam la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos cu ventilatie pentru aproximativ 20 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.
Pofta buna!
Pestele Edenia este 100% natural, fara fosfati, aditivi sau alte chimicale, fiind filetat si congelat in ziua capturii.
Speciile de peste Edenia sunt atent selectionate din cele mai bune specii la nivel international.
Toate produsele din gama de peste Edenia sunt congelate individual. Fiecare bucata de file de peste este inghetata rapid, la -35 grade, pastrandu-si astfel prospetimea, aspectul si forma.
Stratul de glazura este unul minim (0-10%) pentru a proteja fileurile de peste de arsurile datorate temperaturilor scazute.
Va invit cu drag sa folositi cu incredere pestele Edenia in preparatele Flaveur!