INGREDIENTE (18 buc)

2 oua
100g faina alba de grau
1 lingurita praf de copt bio
300mL lapte de vaca 3.5% grasime sau lapte vegetal
2 linguri ulei de masline
500g cartofi (cantariti fara coaja)
Condimente la alegere: ierburi de Provence, pudra usturoi, nucsoara, piper

MOD DE PREPARARE

Cartofii curatati ii taiem cubulete si ii punem la fiert, pana intra furculita usor in ei. Apoi ii scurgem si ii pasam cu ustensila pentru piure.

Separam absurile de galbenusurile. Mixam albusurile pana obtinem o spuma tare.

Peste piureul de cartofi punem galbenusurile, laptele, praful de copt, condimentele, uleiul si faina si mixam (cu mixerul) pana obtinem o compozitie omogena. Integram in compozitie si spuma de albusuri, amestecand cu o spatula cu miscari largi de sus in jos.

Ungem o tigaie antiaderenta cu ulei de masline si incepem sa coacem clatitele la foc foarte mic pe ambele parti. Am pus cam 2 linguri per pancake, nu trebuie facute mari. Cat sunt fierbinti sunt foarte moi apoi se mai intaresc putin. Atentie la foc, sa fie foarte mic, eu am plita electrica si am folosit nivelul 6 din 9.

Ies nemaipomenit de gustoase si le putem servi la micul dejun sau la cina alaturi de un iaurt, branzica, rosii, castraveti sau ce doriti si va place.

Pofta mare!