INGREDIENTE
400g file de cod (poate fi si pastrav, biban, crap, salau etc)
300g cartofi cantariti fara coaja
2 oua mici
3-4 catei usturoi
3 linguri pesmet + pesmet pentru tavalit chiftelutele
Patrunjel uscat
1 lingurita boia dulce de ardei
Un praf nucsoara (optional)
Ulei de masline pentru modelat chiftelutele
MOD DE PREPARARE
Cartofii curatati de coaja ii taiem cubulete si ii fierbem pentru 20 de minute. Ii scurgem si ii pasam cu furculita sau daca avem presa de cartofi cu atat mai bine.
Punem in maruntitorul electric pestele crud taiat bucati si usturoiul. Mixam pana obtinem o pasta cat mai fina pe care o amestecam bine cu restul ingredientelor. Lasam compozitia in repaus pentru 10 minute.
Ne ungem mainile cu ulei si formam chiftelute pe care le tavalim prin pesmet si apoi le punem in tava pe hartie de copt.
Coacem in cuptorul preincalzit la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 35 de minute iar in ultimele 7-8 minute schimbam pe functia cu ventilatie pentru a le rumeni putin.
Ies destul de multe chiftelute dar le putem pastra la frigider si le putem consuma in 3 zile, altfel le putem congela si consuma altadata.
Pofta mare!
ca