INGREDIENTE
Aluat:
350g faină albă de grâu
13g drojdie proaspătă sau 7g drojdie uscată
120mL lapte de vacă 3,5% grăsime
O lingură zahăr
40 unt moale – la temperatura camerei – am folosit cu 65% grăsime
1 ou
1 lingură piure de dovleac plăcintar copt
Umplutură:
200g piure de dovleac plăcintar copt
O linguriță zahăr (opțional)
1 linguriță rasă scorțișoară Ceylon
40g unt moale
Pentru decor fulgi de migdale – opțional

MOD DE PREPARARE
Vom începem cu umplutura mixând toate ingredientele până obținem o cremă omogenă pe care o băgăm la frigider să se întărească în timp ce ne ocupăm de aluat.
Pentru aluat dizolvăm drojdia în laptele călduț, apoi adăugam oul, untul, zahărul, piureul si făina și începem să frământăm bine pentru câteva minute. Lăsăm aluatul la dospit la loc călduț până își triplează volumul. Putem face aluatul și la mașina de pâine programul de aluaturi dospite.

După ce a crescut, întindem aluatul pe blatul înfăinat în foaie de 26×30 cm și îl ungem cu piureul de dovleac. Tăiem fâșii de 2-3 cm grosime pe lățime. Rulăm fiecare fâșie și punem melcișorii formați direct în tavă pe hârtie de copt. Presărăm fulgi de migdale.
Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade C căldură sus-jos fără ventilație pentru 25-30 minute.
Fantastic de buni! Poftă mare!