INGREDIENTE (16 brioșe)
250g morcovi
80mL ulei de măsline nonextravirgin (Pomace olive oil – găsiți la orice supermarket)
100mL suc de portocale proaspăt stors
1-2 linguri zahăr
3 ouă
Coaja de la o portocală bio (opțional)
100g făină de migdale (sau migdale crude măcinate fin)
200g făină albă de grâu tip 000
2 lingurițe praf de copt bio
O mână miez nucă
MOD DE PREPARARE
Morcovii curățați îi tăiem rondele și îi punem în bolul unui robot împreună cu uleiul și sucul de portocale. Sucul nu-l strecurăm, îl lăsăm asa și cu pulpa care este în el. Mixăm totul până se mărunțesc foarte bine. Dacă nu avem robot, putem da morcovii pe răzătoarea stea, cea care mărunțește cel mai mic.
Într-un bol mixăm ouăle cu zahărul până obținem o compoziție cremoasă, aproximativ 2 minute. Adăugăm mixul de morcovi, coaja de portocală, praful de copt și făinurile mixând după fiecare până se omogenizează. La sfârșit adăugam nuca mărunțită cu cuțitul. Pentru copiii mai mici de 5 ani vom pune nuca macinată.
Umplem forme de brioșe și coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade C căldură sus-jos fără ventilație pentru 35 de minute.
Le lăsăm la racit apoi le scoatem din forme. Le păstrăm la temperatura camerei într-o cutie și le consumăm în max 3 zile. Pot fi și congelate și decongelate apoi în cuptor la 140 grade C.
Nemaipomenit de pufoase și foarte foarte gustoase! Pofta mare!