INGREDIENTE (3-4 porții)
700g morcovi
300g piept de pui
3 cepe albe
100g cașcaval ras
100g brânză de vaci sau altă brânza desărată
2 ouă
2 lingurițe pătrunjel uscat
200g smântână (am folosit cu 12% grăsime)
1 lingură ulei de măsline
MOD DE PREPARARE
Curățăm morcovii și îi tăiem rondele. Pieptul de pui îl tăiem cubulețe. Gătim morcovii și pieptul de pui la abur pentru 30 minute. Ceapa o tăiem solzișori și o inăbușim cu lingura de ulei și puțină apă până se înmoaie. Mai adăugăm apă când scade până devine moale și scade apa de tot.
Morcovii îi pasăm cu ustensila de piure și îi distribuim în mod uniform pe fundul unei forme. Am folosit o formă pătrată de 23x23cm. Ii presăm bine astfel încât să obținem un strat uniform. Peste morcovi presărăm cașcavalul ras, repartizăm bucățelele de carne si ceapa inăbușită.
Peste tot turnăm o compoziție din ouăle bătute cu brânza, smântâna și pătrunjelul.
Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade C căldură sus-jos fără ventilație pentru aproximativ 40 minute sau până se rumenește.
Păstrăm tarta la frigider și o consumăm în max 2-3 zile. O putem reîncălzi la cuptor.
Poftă mare!