INGREDIENTE
1kg ciuperci Champignon albe
3 linguri ulei de masline
5 ouă (3+2)
5 fire ceapă verde
5 fire usturoi verde
4 linguri pesmet
200g cașcaval ras
Susan pentru decor

MOD DE PREPARARE
Tocăm ciupercile cubulețe, putin mai mari ca cele pentru salata de boeuf. Punem ciupercile la înăbușit într-o tigaie antiaderenta împreuna cu uleiul de masline. Nu este nevoie să mai adăugăm apă pentru că își vor lăsa ele. Eu le-am înăbușit în 2 reprize pentru că nu mi-au încăput în tigaie.
Tocăm ceapa și usturoiul cât mai mărunt posibil.
Amestecăm ciupercile răcite cu 3 ouă, ceapa, usturoiul, pesmetul și cașcavalul ras. Turnăm compoziția într-o formă de chec. Am folosit o formă din yena în care am pus hârtie de copt. Deasupra turnam cele 2 ouă bătute și presărăm susan.

Coacem la 190 grade C căldură sus-jos fără ventilație până se rumenește foarte foarte bine. La mine a stat în cuptor aprox 50 minute. Când este gata, o scoate din cuptor și o lăsăm la răcit la temperatura camerei apoi o bagăm la frigider. Este important să fie rece atunci când o feliem.
O păstrăm la frigider și o consumăm în max 3 zile.
Absolut delicioasă! Poftă mare!