INGREDIENTE (3 borcane de 370mL)
1Kg 900g prune
400mL suc de mere

MOD DE PREPARARE
Spălăm prunele, le îndepărtăm sâmburii și le tocăm mărunt. Punem prunele tocate într-o oală mai largă la foc mic. După vreo 10 minute adăgăm și sucul de mere. Lăsăm să fiarbă pentru aprox 1 oră. Trebuie să scadă zeama și să devină cremos.
*Este important ca oala să fie largă pentru că va scadea mai repede. Trebuie obligatoriu amestecat destul de des să nu se lipească. Mie mi-a ieșit ușor acrișor pentru că nu am avut prunele foarte dulci. Sucul l-am cumpărat, am ales unul fără zahăr adăugat sau alte ingrediente. Puteți să folosiți și suc făcut în casă, cu atât mai bine.
Pentru sterilizare urmați pașii de la rețeta de ZACUSCĂ DE VINETE LA CUPTOR.