INGREDIENTE
1 cana faina
1 cana fulgi de ovaz macinati
2/3 plic praf de copt
1 ou
80g unt topit
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
2 linguri cu varf smantana
MOD DE PREPARARE
Am amestecat oul cu untul topit usor caldut, smantana, siropul si zaharul.
Am adaugat apoi praful de copt, faina si fulgii de ovaz si am omogenizat aluatul.
Cu mainile umezite cu ulei am format bilute pe care le-am aplatizat usor si le-am pus in tava pe hartie de copt.
Am lasat la cuptor pana s-au rumenit usor deasupra, la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, aproximativ 20 de minute.
Pofta buna!
Buna, la ce temperatura a fost setat cuptorul? si cam cat de grosi sa fie biscuitii dupa aplatizare?
180 grade
Cam 1cm are biscuitul dupa aplatizare.
Ce consistenta are?
Cum ii macinati?
Pentru fulgii de ovaz folosesc râșnița de cafea.
Aluatul este dens, usor lipicios:
Ce pot folosi in loc de zahar si miere?
Sirop de arțar, însă nu stiu ce cantitate ar trebui.
Se poate inlocui untul cu ulei de cocos?
cred ca da 🙂