INGREDIENTE
1 mar (am avut Golden)
3 oua
1 lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
2 lingurite scortisoara Ceylon
50ml ulei de masline nonextravirgin sau ulei de cocos
150g branza Ricotta (sau branza de vaci)
200g faina alba de grau tip t45 sau 000
2 lingurita praf de copt bio praf de copt bio
MOD DE PREPARARE
Curatati marul si taiati-l cubulete mici, ca la salata boeuf.
Mixati foarte bine ouale cu zaharul sau siropul, apoi adaugati uleiul, branza, scortisoara, faina si praful de copt.
Adaugati cu marul, amestecand usor cu o spatula.
Umpleti forme de briose (am folosit forme de mini briose) si bagati la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 30 de minute sau pana trec testul scobitorii.
Pofta buna!
*Ies cam 12 briose marime normala.
Uleiul de măsline nonextravirgin se poate înlocui cu uleiul de floarea-soarelui?
nu! Uleiul de floarea soarelui nu este sanatos!