INGREDIENTE (pentru 17 briose mari)
400g zucchini (2 buc) sau dovlecei normali
400g faina alba de grau tip 000
300mL lapte de soia (sau lapte de vaca)
200mL ulei de masline
4 oua
1 pliculet praf de copt bio (7g)
MOD DE PREPARARE
Spalam zucchini si ii tocam marunt la robot sau ii dam pe razatoarea mica (cu tot cu coaja).
Intr-un bol punem faina amestecata cu praful de copt. Facem in mijlocul ei un put si punem laptele, uleiul si ouale si amestecam cu o spatula pana obtinem un aluat omogen.
Adaugam apoi si zucchini si amestecam.
Umplem ¾ din forme de briose si bagam la cuptorul preincalzit la 170 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 45 de minute sau pana se rumenesc foarte bine.
Ies pufoase dar umede in interior. Daca se respecta indicatiile si stau 45 de minute la 170 grade C toate ingredientele vor fi facute :D.
Pofta buna la briose delicioase!
Ies multe si puteti foarte bine injumatati cantitatile. Eu am facut asa multe pentru ca am si congelat sa avem pentru drum!
In ce le-as putea congela? Mulțumesc!
eu le-am congelat in pungi zip
Au fost foarte bune . Bebelusa mea le-a mancat cu pofta. Multumim pentru reteta , noi o recomandam cu drag.
Cum le putem păstra pana ă două zi? La temperatura camerei sau in frigider?Multumesc
la frigider
Buna ziua. Cum le-ati decongelat? Multumesc.
Buna ziua. Cum le decongelati? Multumesc.
pe pun in punga si le bag la congelator 😀
in cuptor la 150 grade C
200 ml ulei??? nu e foarte mult?
avand in vedere ca ies 17 briose imense, nu este mult. Puteti injumatatii cantitatile.
Sunt foarte bune dar mi s-au parut prea uleioase! Data viitoare o sa reduc din cantitatea de ulei.
Bună ziua. Câte zile se pot servi? Eu am înjumătățit cantitățile și mi-au ieșit 12 briose și bebelina (8 luni) nu mănâncă mai mult de 2.
3 zile, dar le puteti congela si apoi decongela in cuptor la 150 grade C