INGREDIENTE (12 brioșe mari)
3 ouă
2 linguri zahăr
90mL ulei de măsline nonextravirgin (din turte) sau ulei de cocos nonextravirgin
Coaja de la 2 lămâi bio
70mL suc de lămâie
130g sana
200g faină albă de grâu tip 000
2 lingurițe praf de copt bio

MOD DE PREPARARE
Mixăm ouăle cu zahărul până obținem o compoziție cremoasă, aproximativ 2-3 minute. Adaugăm apoi pe rând: uleiul, sucul, sana, coaja și faina amestecată cu praful de copt, mixând după fiecare.
Punem compoziție în forme de brioșe și coacem la 190 grade C căldură sus-jos fără ventilație pentru 35 de minute. Am folosit forme din silicon pe care le-am uns cu ulei.

Foarte foarte gustoase și pufoase au ieșit! Le păstrăm la frigider și le consumăm în max 3 zile. Le putem și congela pentru 1-2 luni.
*uleiul de măsline nonextravirgin se găsește cam la toate supermarketurile, numit pomace olive oil.
Poftă mare!