INGREDIENTE (12 brioșe mari)
3 ouă
2 linguri zahăr
90mL ulei de măsline nonextravirgin (din turte) sau ulei de cocos nonextravirgin
Coaja de la 2 lămâi bio
70mL suc de lămâie
130g sana
200g faină albă de grâu tip 000
2 lingurițe praf de copt bio
MOD DE PREPARARE
Mixăm ouăle cu zahărul până obținem o compoziție cremoasă, aproximativ 2-3 minute. Adaugăm apoi pe rând: uleiul, sucul, sana, coaja și faina amestecată cu praful de copt, mixând după fiecare.
Punem compoziție în forme de brioșe și coacem la 190 grade C căldură sus-jos fără ventilație pentru 35 de minute. Am folosit forme din silicon pe care le-am uns cu ulei.
Foarte foarte gustoase și pufoase au ieșit! Le păstrăm la frigider și le consumăm în max 3 zile. Le putem și congela pentru 1-2 luni.
*uleiul de măsline nonextravirgin se găsește cam la toate supermarketurile, numit pomace olive oil.
Poftă mare!
As dori sa stiu de ce se foloseste uleiul nonextravirgin. Este mai bun acesta pemtru bebelusi sau pentru rețetă? Mulțumesc frumos
pentru ca nu are gust si miros, cel extravirgin are gust!
bună , pot înlocui uleiul nonextravirgin cu uleiul de floarea soarelui? bebe 1 an jum
nu recomand uleiul de floarea soarelui! https://flaveur.ro/uleiurile-alimentare/