INGREDIENTE

120g mascarpone
1 mar potrivit (Golden am folosit)
1 lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
75g faina alba de grau tip 000
2 oua
1 lingurita praf de copt bio

MOD DE PREPARARE

Curatam marul si il taiem cubulete.

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare.

Intr-un bol mixam foarte bine galbenusurile cu zaharul sau siropul apoi adaugam mascarpone si continuam sa mixam.

Peste aceasta compozitie, adaugam cubuletele de mar si amestecam cu o spatula.

Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam peste amestecul cu mascarpone, rezultand o compozitie groasa.

Adaugam si albusurile spuma, amestecand usor de jos in sus cu o spatula pana se omogenizeaza.

Punem compozitie in forme de briose si bagam la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 25-30 de minute.

Lasam sa se raceasca apoi scoatem din forme. Cat sunt fierbinti briosele vor fi moi.

Au iesit 5 briose mari.

Pofta buna!