INGREDIENTE

1 ou
100 g faina alba de grau
25 mL ulei (am folosit de cocos)
25 mL lapte vegetal sau de vaca 3.5% grasime
¼ lingurita praf de copt bio
25 g curmale
25 g prune uscate

MOD DE PREPARARE

Oul se pun intr-un bol si se amesteca bine cu telul/mixerul. Se toarna incet uleiul, amestecand incontinuu.

Se adauga jumatate din cantitatea de faina impreuna cu praful de copt si se amesteca.

Se toarna laptele, apoi restul de faina. Aluatul se omogenizeaza bine. Daca se constatata ca aluatul este prea moale, se mai aduaga putina faina. Daca este prea tare, putin lapte.

Curmalele si prunele se curata de samburi (de preferat sa fie hidratate), se taie in bucati mici si se incorporeaza in aluat.

Umplem forme de briose si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 20 de minute sau pana trec testul scobitorii.

Pofta buna!