INGREDIENTE

250 g faina alba de grau
150 g cirese proaspete
1/2 plic de praf de copt – o lingurita
1/2 lingurita bicarbonat – optional
1 lingurita de pudra de vanilie – optional
120 g unt cu 65% grasime
o lingura de sirop de artar sau zahar brut (optional)
2 oua
250 ml lapte de vaca 3.5% grasime

MOD DE PREPARARE

Am mixat intr-un castron mai mare ouale cu zaharul, laptele si cu untul topit, peste care am pus treptat faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si pudra de vanilie si am mixat pana s-au omogenizat. Ciresele le-a spalat si curatat de samburi, le-am rupt in bucatele si le-am pus in compozitie amestecand cu o spatula.

Am pus compozitia in forme si le-am bagat la cuptor pentru 30 de minute (sau pana se rumenesc si trec testul scobitorii), la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.

Pofta buna.

Alte precizari
Din aceasta compozitie mi-au iesit 16 briose medii.