Am pregatit pentru astazi broccoli gratinat cu sos bechamel! O reteta savuroasa pe placul celor mici dar si celor mai mari!

Am folosit pentru aceasta lasagna broccoli congelat de la Edenia! Este perfect pentru un gatit rapid si vi-l recomand cu mare drag sa il folositi in retete!

INGREDIENTE

900g broccoli de la Edenia
37g unt
37g faina alba de grau
500mL lapte
100g cascaval ras
nucsoara (optional)
unt pentru uns vasul ceramic

MOD DE PREPARARE

Gatim broccoli la abur sau il fierbem pentru 10 minute.

Punem untul la topit iar cand este topit complet adaugam faina toata odata si amestecam bine cu un tel. Trebuie sa obtinem o coca ce se desprinde de pe marginile oalei. Atunci incepem sa adaugam laptele, putin cate putin amestecand incontinuu. Cand am terminat de adaugat si laptele mai lasam la fiert aproximativ 5 minute amestecand incontinuu.

Ungem un vas ceramic de marime medie cu unt. Punem buchetele de broccoli iar peste ele turnam usor in mod uniform sosul bechamel.

Presaram cascaval ras si bagam vasul in cuptor la 180 grade C caldura sus jos fara ventilatie, pentru 30 de minute sau pana se rumeneste frumos.

O cina delicioasa! Pofta mare!

Folosesc uzual in retetele Flaveur broccoli congelat de la Edenia pentru ca este disponibil pe tot parcursul anului si mai ales pentru ca este 100% natural si fara conservanti.
Acest lucru este in fapt valabil pentru toate legumele congelate de la Edenia.

Legumele Edenia sunt congelate la doar cateva ore de la recoltare pentru a pastra cat mai bine nutrientii si ajung la consumator fara sa isi schimbe proprietatile.

Va invit cu incredere sa folositi legumele Edenia in preparatele Flaveur!