INGREDIENTE
400 ml lapte 3,5% grăsime
2 linguri amidon
5 linguri mălai
vanilie
1 lingură unt 82% grăsime
carob (opțional, dacă doriți să o faceți în două culori)
Jeleul:
3 căpșuni (puteți înlocui cu cireșe)
1 vârf de linguriță agar agar
MOD DE PREPARARE
Am pus laptele la fiert împreună cu vanilia, iar după ce a început să fiarbă am adăugat amidonul și câte o lingură de mălai, amestecând continuu, până când budinca a ajuns la consistența dorită.
După ce s-a îngroșat, am adăugat untul și am amestecat din nou.
Am pus 3/4 din budincă într-un vas, iar restul am amestecat-o cu pudră de roșcove și am turnat-o peste primul strat, nu înainte de a se răcori puțin.
Am pasat căpșunile în robotul de bucătărie și le-am amestecat cu agar agar, apoi le-am fiert la foc mic 3-4 minute. După ce s-a răcit budinca, am turnat această glazură peste ea.
Alte precizari
*Puteți adăuga și un îndulcitor dacă doriți, eu am considerat că nu este necesar.
**Puteți pune piureul de fructe fără agar agar, însă va curge. De asemenea, puteți înlocui cu bucățele de fructe.