INGREDIENTE
50g orez
500ml lapte de vaca
3 oua
1 lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
½ lingurita pudra de vanilie (optional)
3 linguri stafide
Scortisoara
MOD DE PREPARARE
Hidratati stafidele 20 min (eu am avut stafide deja noi).
Fierbeti orezul in apa, raport 1:5, apoi lasati-l sa se raceasca.
Intr-un bol bateti ouale cu laptele, vanilia si siropul de artar.
Adaugati si orezul fiert si stafidele.
Ungeti bolurile cu unt, apoi cu un polonic, repartizati compozitia in mod egal in fiecare. (puteti pune compozitia si intr-un singur vas mai mare).
Bagati la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara vntilatie. Dupa 20 de minute presarati scortisoara deasupra budincilor si bagati din nou la cuptor pentru inca 25 minute. Total timp de preparare: 45minute (aproximativ).
Pofta buna!
Foarte buna si simplu de facut! De repetat reteta.
Nu e prea puțin orez pentru 500 ml de lapte? Acu am băgat la cuptor dar mi se pare ciudat că orezul s a lăsat la fundul vasului si e f mult lichid deasupra, de la lapte si oua . Sper sa iasă o budincuta buna ca si așa puiuțul meu e răcit și nu mănâncă mai nimic
va iesi exact ca si cea din imagine daca ati respectat intocmai cantitatile si modul de preparare. Reteta a mai fost testata cu succes si de alta mamici!