INGREDIENTE (2 portii)
180g branza de vaci (sau branza de casa)
150g iaurt grecesc (10% grasime)
1 ou
40g gris
Aprox 50g zmeura
Aprox 50g afine
Indulcitor – optional (pasta de curmale/stafide pentru bebelusii mai mici de 1 an, zahar/sirop de artar/pasta de curmale/stafide – pentru 1 an+)
Unt pentru uns vasele ceramice
MOD DE PREPARARE
Punem toate ingredientele intr-un vas mai inalt (mai putin fructele) si pasam cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina si omogena.
Ungem 2 vase mici ceramice cu unt (dimensiune vas 11cm diametrul cu 5cm inaltime) si impartim in mod egal compozitia. Astfel de vase ceramice se gasesc in hypermarketuri, magazine cu diverse pentru casa/bucatarie si multe magazine online.
Deasupra repartizam fructe. Putem folosi si un singur vas ceramic mai mare.
Bagam vasele la cuptor, setam 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru 40 de minute.
Cat este calda este mai moale si se poate servi cu lingurita, dar apoi se mai intareste si chiar merge scoasa din forma si taiata bucatele, dar tot cremoasa ramana. E ideala pentru bebelusii care vor sa inceapa sa manance bucatele pentru ca este moale si se topeste in gura.
Pofta mare!
*Se poate pastra la frigider si servi si a doua zi. Se poate reincalzi la cuptor.
Delicioase doar ca nu au iesit asa frumoase,s-au lasat pe mijloc.
Mai incerc
sunt budinci, nu prea ies pufoase
Oare as putea pune in loc de griș niște pesmet??
nu
Pot sa inlocuiesc branza de vaci cu Ricotta?
Oare ies la fel și fără albuș?
la fel nu, dar iese ceva
da
Se poate înlocui iaurtul grecesc cu iaurt natur 3,5 grăsime sau smântână 12%?
da
Cat zahăr?
cat doriti plus depinde de varsta copilului. sub 1 an fara zahar
Buna ziua ! La vârsta de 8 luni la ce ora maxim e indicat sa -i dam cina?
pe la 17-18 e si in functie de somnul de pranz si de cel de seara
Sunt recomandate fructele la cina? Dintr-un articol anterior am citit ca acestea trebuie consumate in prima parte a zilei. Multumesc
exista si fructe diurne, deci care se pot consuma seara fara problema, cum ar fi mere, pere, gutui, piersici, nectarine etc.