Pentru diseara va propun sa gatim impreuna o reteta noua si savuroasa de bulgur cu conopida si branza!
O cina delicioasa si pentru cei mici dar si pentru cei mari.

Folosim desigur conopida de la Edenia pentru ca se gateste foarte rapid si fara pierderi si pentru ca nu are conservanti si aditivi.

Fiecare bucata de conopida congelata Edenia isi pastreaza forma si continutul foarte ridicat de vitamina C.

INGREDIENTE

½ pahar bulgur (am masura cu un pahar de 270mL)
1 si ½ pahar apa
250mL lapte de vaca 3.5% grasime
150g conopida de la Edenia
1 catel usturoi (pisat)
2 linguri pline ricotta sau branza de vaca/branza de casa

MOD DE PREPARARE

Punem apa intr-o craticioara la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugam bulgurul, oprim focul si acoperim cu un capac. Lasam asa bulgurul sa se umfle pentru 20 de minute. Dupa 20 de minute il punem intr-o strecuratoare si il lasam cateva minute sa se scurga.

Separam, intr-o craticioara mica punem laptele si usturoiul pisat, la foc mic. Cand incepe sa fiarba, adaugam conopida direct congelata si lasam sa fiarba 8 minute din momentul in care da din nou in clocot, amestecand din cand in cand.

Scoatem conopida si o tocam marunt cu cutitul, o adaugam inapoi in lapte impreuna cu bulgurul si amestecam. Lasam acoperita craticioara pentru inca 5 minute. Putem si blendui conopida cu laptele si obtinem un sos fin.

Apoi adaugam branza si amestecam din nou. Servim cu patrunjel tocat marunt.

Pofta mare!

Conopida Edenia este congelata rapid dupa colectare, astfel ca isi pastreaza foarte bine culoarea si gustul dulce. Nu are nevoie de decongelare inainte de gatire.

Toate legumele Edenia sunt congelate de fapt la doar cateva ore de la recoltare pentru a pastra cat mai bine nutrientii si ajung la consumator fara sa isi schimbe proprietatile.

Va invit cu incredere sa folositi legumele Edenia in preparatele Flaveur!