INGREDIENTE

Aluat
210g faina alba de grau
20g amidon de porumb (cred ca se poate fi fara, dar va fi putin diferit compozitia, inlocuiti cu faina)
1 ou
130g unt moale (la temperatura camerei) – am folosit cu 60% grasime
O lingura zahar – optional sau in functie de preferinte
20g migdale macinate fin (sau nuci)

Umplutura
16-17 lingurite magiun de prune – am mai avut jumatate de borcan si l-am consumat pe tot – am folosit magiun de prune fara zahar de la magazin. Puteti folosi magiun facut in casa daca aveti. Nu se poate inlocui cu gem pentru ca va deveni lichid si va curge. Daca stiti ca nu devine lichid atunci puteti folosi.

Lapte pentru uns

MOD DE PREPARARE

Aluatul il preparam amestecand toate ingredientele. Eu le-am bagat la robot cu paletele de plastic pt aluat. Se poate framanta si de mana.

Obtinem un aluat omogen pe care il invelim in folie de plastic si il bagam la frigider pentru o ora.

Dupa o ora, intidem aluatul pe blatul infainat. Presaram putina faina pe blat, putina pe aluat si infainam si sucitorul dar nu exageram cu faina mai ales ca aluatul nu este lipicios.

Aluatul in infindem in foaie de 0.3cm si decupam dreptunghiuri de 7x6cm. Eu am folosit ruleta si chiar si asa tot nu mi-au iesit egale

Punem cate o lingurita de magiun pe mijlocul dreptunghiului pe latime. Pliem tot pe latime pana la jumatate si apoi inca o data si presam usor sa ne asiguram ca se lipesc marginile.

Punem buseurile in tava pe hartie de copt si le ungem cu lapte.

Bagam in cuptorul preincalzit la 200 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 25 de minute iar in ultimele 3 minute mutam pe ventilatie sa le rumeneasca putin. Depinde de cuptor, daca le rumeneste bine fara ventilatie atunci nu mai puneti in aplicare. Tava am pus-o pe raftul al doilea de jos.

Super buni si fragezi au iesit si va sfatuiesc sa-i incercati pentru ca sunt minunati. Daca va plac va rog sa postati si in grup pentru a inspira alte mame.

Pofta mare!