INGREDIENTE
75g unt (pe care il topiti) – am folosit cu 65% grasime
175g faina alba de grau t45 sau 000
2 oua
1 lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
2 lingurite praf de copt bio
10ml lapte de vaca 3.5% grasime
150g capsuni proaspete taiate cubulete
MOD DE PREPARARE
Mixati foarte bine untul topit cu zaharul sau siropul, apoi adaugati ouale, laptele, faina si praful de copt.
Compozitia va fi destul de groasa, nu va speriati. Adaugati si capsunile taiate cubulete si amestecati cat puteti de usor fara sa striviti capsunile.
Puneti in forma de chec si bagati la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 35 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Pofta buna!
Oare 10 ml lapte sau 100?
10
Oare iese si fara zahar? Vreau sa il fac pentru pitic, inca nu vreau sa ii dau zahar. Mersi
n-am incercat fara zahar, insa ar trebui sa iasa ceva.
Oare trebuie albusurile bătute spuma.separat? Ca nu mi-a ieșit asa pufos, oare ce am greșit?
nu trebuiau albusurile batute spuma pentru ca as fi specificat asta. Trebuia mixat foarte bine zaharul cu untul. Reteta a fost testata cu succes de multe mamici.
Un chec foarte bun .. am pus si afine . M-am speriat cand am vazut cat de tare e aluatul dar a iesit foarte pufos . Multumim pentru retete
Se poate pune ulei in loc de unt? Cantitatea oare este la fel? Bebe nu tolereaza lv
incercati cu ulei de cocos, ar trebui cam aceeasi cantitate
Ce lungime are tava de chec pe care ati folosit-o?
24×9 cm cu 6.5cm inaltime