INGREDIENTE
100g unt moale (la temperatura camerei)
o lingura zahar sau sirop de artar (optional sau in functie de preferinte)
2 lingurite praf de copt bio
2 oua
200g faina alba de grau
sucul de la o lamaie mica
2-3 prune (in functie de marime)
MOD DE PREPARARE
Mixam untul moale cu zaharul pana obtinem o crema si zaharul se topeste. Adaugam pe rand ouale, sucul de lamaie, praful de copt si faina mixand dupa fiecare.
Punem compozitia intr-o forma de chec. Deasupra punem feliute de prune, infigandu-le usor in aluat.
Coacem in cuptorul preincalzit la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 40 de minute sau pana se rumeneste bine si trece testul cu scobitoarea.
Lasam checul sa se raceasca in forma apoi il punem scoate si felia.
Pufos si delicios! Pofta mare!
A ieșit pufoasa si sfaramicioasa, gustoasa. La început eram sceptica având în vedere cantitatea de suc de lămâie dar e perfect asa.
Pot sa omit zaharul? Sau e obligatoriu? Multumesc
optional, doar ca nu v-a mai iesit dulce daca nu puneti.