INGREDIENTE
2 cartofi medii
1 ceapa mica
1 zucchini sau dovlecel mic
1 morcov
1 ardei gras rosu mic
7 linguri pesmet
2 oua
Patrunjel uscat sau verde
MOD DE PREPARARE
Curatam legumele si le tocam marunt la robot sau le dam pe razatoarea mica. Zucchini nu l-am curata de coaja.
Punem legumele intr-o strecuratoare si presam bine sa iasa toata zeama.
Peste legumele scurse adaugam ouale, patrunjelul si pesmetul si amestecam bine.
Lasam compozitia in repaus 15 minute, apoi formam chiftelute pe care le punem in tava pe hartie de copt.
Coacem chiftelutele la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana se rumenesc si deasupra, aprox 35 de minute.
Noi am servit la cina cu CREMA DE NAUT CU VINETE.
Pofta buna!
legumele sunt fierte sau crude?
crude
Eu am fetita de 7l2s. Oare ar merge sa inlocuiesc pesmetul cu gris? Nu am gasit pesmet fara sare. Multumesc!
nici eu nu am gasit in Romania pesmet fara sare din pacate. Puteti puna putina faina.
Chiftele se pot gătii si la tigaie antiaderenta fără ulei? La cuptor ies puțin uscate.
Nu! Tot ce este fript este cancerigen!