Va propun sa gatim impreuna astazi chiftelute savuroase de pui cu conopida si branza!
Eu am folosit desigur conopida de la Edenia pentru ca se gateste foarte rapid si fara pierederi si pentru ca nu are conservanti si aditivi.
INGREDIENTE
350g piept de pui dezosat
250g conopida de la Edenia
1 ou
125g ricotta sau branza de casa
2-3 linguri faina alba de grau
Un praf de nucsoara (optional)
MOD DE PREPARARE
Gatim la abur conopida si pieptul de pui dezosat si fara piele pentru aproximativ 20 de minute.
Tocam marunt pieptul de pui impreuna cu conopida la maruntitorul electric. Daca nu avem maruntitor electric, atunci vom taia carnea foarte marunt cu cutitul iar conopida o vom pasa cu furculita.
Amestecam pieptul de pui cu conopida, oul, branza, faina si nucsoara. Rezulta o compozitie destul de moale.
Cu mainile unse cu ulei, formam chiftelute pe care le punem in tava pe hartie de copt.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, pozitia din mijloc a cuptorului, pentru 25 de minute. In ultimele 10 minute pornim si ventilatia sa se rumeneasca mai bine. Eu am presarat pe ele si seminte de susan.
Gata chiftelutele delicioase pe care le-am servit cu o mancarica de fasole galbena tot de la Edenia.
Pofta mare!
Conopida Edenia este congelata rapid dupa colectare, astfel ca isi pastreaza foarte bine culoarea si gustul dulce. Nu are nevoie de decongelare inainte de gatire.
Toate legumele Edenia sunt congelate de fapt la doar cateva ore de la recoltare pentru a pastra cat mai bine nutrientii si ajung la consumator fara sa isi schimbe proprietatile.
Va invit cu incredere sa folositi legumele Edenia in preparatele Flaveur!