INGREDIENTE (9 portii)
4 litri apa
6 cartofi medii
3 morcovi mari
4 ardei grasi rosii (am avut tocati congelati)
4 cepe rosii mici
1 pastarnac mare
1 radacina patrunjel
o felie telina
aprox 150g fidea scurta (am folosit integrala)
4 oua
2-3 linguri legume deshidratate (optional)
2 legaturi patrunjel proaspat tocat
MOD DE PREPARARE
Punem apa la fiert. Intre timp curatam cartofii si ii taiem cuburi. Restul legumelor le tocam marunt cu cutitul sau folosim maruntitorul electric.
Cand apa incepe sa fiarba adaugam toate legumele odata. Lasam la fiarba la foc mic, niciodata foc mare. Ale mele au fost gata cam in 45 de minute.
Cand legumele sunt aproape gata, adaugam fideaua si ouale batute in prealabil. Ouale le turnam in fir in oala in timp ce amestecam in ciorba cu o furculita. Asa vom face zdrentele de ou.
Mai lasam sa fiarba 3 minute si oprim focul. Adaugam verdeata si acoperim oala.
Gata! Noi am servit cu cate o lingura de ulei de in. Puteti pune si de masline.
Pofta mare!
Un detaliu ce mi-a atras atenția: de ce nu este bine la foc mare să gătim ? eu ii gătesc uneori bebelușului la oala sub presiune ciorbite. As vrea sa știu dacă este greșit.
oala sub presiune e altceva. Eu ma refer la faptul ca nu e nevoie sa fiarba rau ciorba astfel incat sa dea pe afara. Se poate lasa focul mai mic si parca iese si mai gustoasa.